Džem sa čokoladom iz Banatskog Brestovca

Najlepše je kad upoznaš neke zanimljive ljude sasvim slučajno… Put nam se ukrstio sa Aleksandrom, na radionici “Blogerka sa sela“, gde smo predstavili naš blog, sa ciljem povečanja šansi za zaradu ljudi koji su na selu i imaju priliku da rade od kuće.

Aleksandar je iskoristio svoje šljive za izradu džema, ali je za njega posebno to što je drugi glavni sastojak čokolada. Čokolada se na prvi zalogaj ne oseća, ali se useti kao neki pod ukus, a takođe mu daje specifičan kremasti ukus. Druga stvar koja nam se jako dopala kod ovog džema je to što nije presladak i pretežak.

IMG_5222.jpg

Zovem se Aleksandar Jovanović, živim u Banatskom Brestovcu, opština Pančevo. Letos sam došao na ideju da pravim domaći dzem od šljiva, pošto imam posađeno dosta drveta čačanske rodne, tragajući za nećim posebnim u toj sveri došao sam na ideju da napravim dzem od šljiva sa dodatkom čokolade za kuvanje. Šta bi me činilo posebnim, pitao sam sebe u svemu tome? Radim po staroj recepturi i mislim da bi na taj način, ako bi svi počeli da kupujemo domaće, na indirektan način pomogli našem čoveku na selu, izbegavajući supermarkete. Sledeća zamisao mi je da napravim dzem sa dodatkom ljute paprike (papričice), gde bi došlo do izražaja kontra ukusa, slatkog i ljutog.

Aleksandra možete kontaktirati na lodzi_bb@yahoo.com .