Taniinoo ručno rađene testenine

Ako tražite malo drugačiju testenine, zdravije i zanimljivije, od srca ćemo vam preporučiti Taniinoo testenine!

IMG_0967.jpg

Ovom prilikom razgovarali smo sa gospođom Tanjom i njenim sinom Bogdanom, koji je uz nju u celom ovom poduhvatu. :)

Tanja je iz Sremske Mitrovice, a Bogdan, koji je zaduđen za društvene mreže i promovisanje njihovih proizvoda, živi u Novom Sadu.

Za sada u ponudi imaju različite proizvode od testa: taljatele, ravioli i kore za
lazanje. Različitih vrsta i ukusa, obogaćene povrćem, od proizvoda imaju: taljatele obogaćene
čokoladom i kakaom, cveklom, spanaćem, makom, suvim šljivama, šargarepom, limunom, karijem.
Takođe sve navedeno proizvode od pšeničnog, heljdinog i speltinog brašna, u zavisnosti od želje
potrošača.

CollageMaker_20180218_153101223.jpg

Pitali smo ih kako je započeta njihova priča...

Moj sin je Master profesor sporta I fizičkog vaspitanja, dok ja pored svoje struke ceo život kuvam - to mi je kao hobi, pored uzgajanja različitog povrća i voća. I tako, kada se ove dve tačke spoje, ispostavi se da postoji veliki broj dodirnih tačaka, gde je jedna od njih od enormnog značaja za ljudsku populaciju - zdravlje i zdrava ishrana. Jedne nedelje sam lično kopala u ostavi i pronašla dve mašine za obradu testenina koje davno nisam  koristila... Na insistiranje mog sina i zdravom režimu ishrane koji je sve više zastupljen u svetu, društvu pa tako i u Srbiji, iskoristila sam svoje znanje i njegove savete, i odlučila da napravim nekoliko različitih vrsta testenina za porodične potrebe. Vrlo brzo smo prešli na širi krug porodice, pa i  komšiluk. Sada pravimo i za ljude koji razumeju i imaju svest o tome šta znači imati zdrave životne navike, kao i šta sve spada u njih. Tako je sve počelo, i dalje traje,  jer smo tek napravili prvih nekoliko koraka. Iz nedelje u nedelju napredujemo i pokušavamo da u kesu testenina stavimo što više znanja, zdravlja a sreće... A tek smo krenuli!

Svi naši proizvodi, napravljeni su u krugu našeg domaćinstva, ručno i sa ljubavlju. Oni ne sadrže ni jednu vrstu aditiva ili veštačkih materija. Povrće I voće koje koristimo je organskog porekla, uzgajano na našem zemljištu i savršeno su zdravi. Da li su u pitanju deca ili tinejdžeri, majke i očevi, pa i njihove babe I dede – svima će ovo biti od veeeeeelikog značaja. Uskoro ćemo početi i sa objavljivanjem postova o zdravim izborima i načinu ishrane, koji su pre svega naučno potvrđeni, i verujte nam, biće vam od velike koristi.

Naši kupci najčešće žele čuvene domaće taljatele od spanaća kao i kore za lazanje od spanaća, pored toga lično bih preporučila taljatele sa makom ili suvim šljivama!
 

IMG_0934.jpg


Verovatno jedan od najbitnijih karika kada je lanac zdravlja u pitanju – ishrana! Baš zato gore navedeni kvaliteti naših proizvoda imaju za cilj upravo to, da budu što zdraviji izvor nutritivnih vrednosti! - kaže Tanja za kraj.

A mi smo za vas pripremili recepte sa ovom divnim pastama.

Recept za Taniino taljatele sa šampinjonima i orasima možete nači ovde