Grey stuff iz Lepotice i zver - Disney recepti

Ovaj recept je baš poseban na više nivoa…

Ako ste čitali prethodni post na blogu, videli ste da je ovo razlog zbog kojeg je blog nastao. Ako niste - Jedan dan sam, kao veliki zaljubljenik u hranu i crtaće, čačkala nešto po netu i palo mi je na pamet da li je neko pokušao da napravi ”grey stuff” iz Lepotice i zver. Sledeća misao je bila da izeksperimentišem i pokušam ja da napravim, ali mi je bilo bezveze da ne podelim to sa svetom i… to je bila prva iskra za stvaranje bloga. :)
Drugo, zato što mi je ovo omiljeni crtani.
Treće, zato što nam je na svadbi glavna torta bila ukrašena figurom sa likovima iz crtaća, a za izlazak torte svirala je pesma “Tale as old as time“, iz scene kada zver i Bell plešu u dvorani.

02.04.2016. <3 Oprostite našem fotografu što je ovo jedina normalna slika na kojoj se vidi torta.

02.04.2016. <3
Oprostite našem fotografu što je ovo jedina normalna slika na kojoj se vidi torta.

Crtaćem sam potpuno opsednuta i volela bih da znam koliko puta u životu sam ga pogledala. :) Znam svaku pesmu napamet, ali otprilike i svaki dijalog. Fascinira me to maleno mesto u kojem živi, planina na koju istrčava, Gastonova ušuškana, drvena taverna, zamak skriven u šumi, ogromna biblioteka…

Enchanted-Castles-Inanimate-Chefs-Criticized-as-Mediocre-at-Best-Opt-5.jpg

A uvek me je nerviralo to što ode na večeru, ponude joj sve i svašta, a ona na kraju ni ne jede, posebno me je nerviralo jer nisam znala šta je “gray stuff“… Zato sam odlučila da ga napravim sama!

2018-10-01 10.52.37 1.jpg

Jedan mali problem imamo ovde, a to je što će recept biti apsolutno neprecizan, jer na kraju nemam pojma šta mi je i koliko čega trebalo, pa da pokušamo…

Sastojci:

Oreo keks
vanila puding
šlag
malo mleka
okrugao tanak keks za podlogu

Postupak:

Oreo usitniti koliko god je to moguće. Jedan deo nam treba samo da bi obojili smesu, a drugi za “postolje“. Skuvati puding. Umutiti šlag.
Deo za postolje napravite sa mlevenim oreom i malo mleka, da bude čvrsto i postavite to na keks koji imate za podlogu. Oreo, puding i šlag ćete umešati, ali morate da procenite koja gustina vam je najbolja da bi izgledalo tako kako izgleda. :) Zatim ćete modlom za šlag staviti smesu i oblikovati kako mislite da treba.

Toliko od nas, nadam se da nema još ovako ludih ljudi, pa vam ovaj polu recept neće ni biti potreban. :D A i ako ima, radićete to iz zabave, pa možete malo da eksperimentišete.

Uživajte!