RAW kuglice sa All nut uljem i brašnom koštice šljive

IMG_1632.jpg

Već smo vas upoznali sa All nut proizvodima i preneli vam njihovu priču. To su ručno izrađeni proizvodi, u malim serijama, od prirodnih sastojaka i u najvećoj meri potiču sa podneblja Srbije i Balkanskog poluostrva. Više možete pročitati ovde

IMG_1620.jpg

Možda vam brašno od šljive zvuči čudno, ali kada ga jednom pomirišete i probate sve će vam biti jasno. Ovo je zapravo grubo brašno dobijeno mlevenjem koštice šljive. Kada ga otvorite, vazduh oko vas se ispunjava najlepšim mirisom marcipana i sve postaje udobnije nego što jeste. To je jedan od lepših mirisa za koje znam, a ko bi rekao da dolazi od naše "obične" šljive!  Kada bi vam neko dao da pogađate miris zatvorenih očiju, sigurna sam da nikada ne bi uspeli da pogodite... Ulje je takođe punog mirisa, ali za nijansu intenzivnije, pa tako dodavanjem ova dva sastojka možete neverovatno obogatiti ukus svojih jela!

IMG_1618.jpg

Sastojci:

  • kašika All nut brašna koštice šljive
  • kašika All nut hladno ceđenog ulja šljive
  • 200g oljuštenih badema (ili bademovog brašna)
  • 200g sušenih kajsija
  • kašika meda (ili agava sirupa, da bi bilo raw)
  • malo vode (ukoliko meljete bademe)
IMG_1632.jpg

Postupak:

Potopite bademe u vodu u jednu činiju, i kajsije u drugu. Bademe držite potopljene preko noći ili bar oko sat vremena, a kajsije je dovoljno malo nakvasiti. U jak blender stavite bademe sa malo vode i meljite dok ne dobije pastu. Trebaće vam živci i dosta struganja. :) Ako je potrebno dodajte još malo vode, ali pazite da ne razredite pastu, jer će vam ona biti osnova za kuglice. Sve ovo izbeći ćete ako kupite gotovo bademovo brašno. :) 
Kada dobijete pastu, dodajte kašiku ulja i brašna šljive, kao i med, pa blendajte još malo da se pomeša, a zatim prebacite u neku posudu, a u blenderu izblendajte oceđene kajsije. Kajsije će se izblendati u male komadiće, koje ćete dodati smesi od badema. Smesu stavite na sat vremena u frižider, pa formirajte kuglice. Stavite još malo u frižider da bi se lepo formirale. 

IMG_1641.jpg

Uživajte u ovoj finoj i zdravoj poslastici!