Hrono galete sa maslinama

Dok sam bila na fakultetu, jedno vreme sam živela u studentskom domu, gde mi je zapala fantastična ekipa. Bio je to mali dom, pa smo svi zajedno spavali do podne, pili kafe i jeli junk food, jer nam je bilo zabranjeno da kuvamo. Malo je reći da nisam uspela da izdržim ni nedelju dana da ne kuvam i u sobu 3x3 prokrijumčarila mali šporet sa dve ringle. E onda smo počeli da pečemo palačinke, pice, kuvamo kojekakve testenine... Svi smo vodili borbu (devojke, muškarce nije bilo briga) sa par kilograma viška. Ali meni je to bio prvi put u životu da mi se kilaža pomerila sa one brojke koju znam veći deo svog života. Bilo je prvo 2-3, pa 5-6, pa 8. Što je na moju visinu i građu više nego vidljivo. Onda sam rešila da počnem malo da kontrolišem šta, kako i kad jedem, ali nisam znala odakle da počne. Otišla sam kući i mama mi je rekla kako je od prijateljice čula da drži neku dijetu za koju je prvi put čula. Postojala je knjiga, odnosno pravilnik o dijeti, koji je bio jako lepo i jasno napisan. Bio je to pravilnik o hrono ishrani od dr Ane Gifing. Dobila sam kopiju i odmah počela da proučavam. 

Vrlo brzo sam počela pravila i da primenjujem, a veoma kratko nakon toga su i rezultati počeli da se pokazuju. 

I dalje poštujem neka pravila iz hrono ishrane, jer se u suštini na tom principu zasniva moja filozofija zdrave ishrane. Ne pridržavam se svega, a kamoli uvek, ali neke stvari se ipak povremeno vrate. 

2018-05-24 06.26.15 2.jpg

Tako mi je na pamet palo da potrošim razna brašna koja mi se vuku u malim količinama po špajzu i napravim hrono galete. 

Sastojci:

100g pšeničnog integralnog brašna - van restrikcije (ako ste u restrikciji, koristite speltino brašno)
50g heljdinog
50g speltinog
1/2 kašičice pzp
malo soli
2 jaja
oko 180ml grčkog jogurta
par maslina
40g putera
susam 

Postupak:

Smešati sve suve sastojke. Jaja umutiti posebno, pa dodati u smesu, dodati jogurt i sitno seckane masline. Istopiti puter i dodati. Sve umešati i ostaviti da odstoji dok se ne ugreje aparat za galete, pa sipati i peći na jačinu po želji. Od ove smese ispašće vam 3 galete. 

Ako nemate aparat za galete, od ove smese možete napraviti i američke palačinke. 

2018-05-25 09.28.24 1.jpg

Mi smo punili ajvarom i šunkom.

Prijatno!