Potaž od graška i celera

Mislila sam da ne volim potaže, dok mi Nenad nije spremio potaž od praziluka. Mislila sam da ne volim celer, dok nisam spremila ovaj potaž. :D

Dobro, moram da priznam da celer i dalje ne volim, ali na krem čorbice sam se navukla!

IMG_5415.jpg

Celer sam kupila da bih ga trpala u neki zeleni smuti za trudnice, ali nikako nisam mogla da mu podnesem ukus, makar stavila i trećinu stabljikice sa gomilom divnog voća… Tako sam ostala sa celim pakovanjem celera, pa sam pokušala da skontam kako da iskoristim toliki celer, koji ni ne volim… Eto, tako nekako je nastala ideja o ovoj čorbici, koju sam mislila da ću ipak na kraju morati da bacim jer mi se neće svideti, a bilo je baš suprotno! Oduševila sam se! Celer se nije jako osećao, nego je davao onaj poseban šmek, kao kada ga stavite u supu.

Sastojci:

5 zelenih stabljikica celera
300g graška
glavica crnog luka
3 čena belog luka
malo maslaca
so
biber
voda

Postupak:

U šerpu stavite maslac i na njemu propržite sitno iseckan crni i beli luk. Sipajte vodu, pa dodajte grašak i seckani celer, a zatim so i biber po ukusu. Kuvajte oko pola sata. Sve zajedno sa vodom u kojoj se kuvalo sipajte u blender i izblendirajte. Ako je potrebno, vratite u šerpicu i na vatru da se još malo zgusne.


Prijatno!